L'esperit de Nadal

Com cada Nadal Òmnium Cultural organitza el Nadal a casa, recull de poesia que parla de l’esperit de l’època que, inicialment, estava centrat exclusivament en el Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra, ara també amb l’afegitó musical de nadales diverses i que ha fet un recorregut pel Teatre Auditori, el Teatre de la Unió, la Casa de Cultura i, darrerament (com és el cas) l’Església de Sant Pere d’Octavià, reconvertit en un acte solidari amb Càritas Sant Cugat. Una col·laboració extensa i intensa que s’omple de la força de la paraula i de l’emoció i remembrança de la música adient. Els rapsodes van ser Marta Uxan, Marta Jener, Jaume Pla i Xavier Tor.

La selecció dels textos a càrrec de Salvador Fité i Kima Moret amb Salvat Papasseit, Folch i Camarasa, Joan Vinyoli, Jacint Verdaguer, Joana Raspall, Salvador Espriu, Pere Casaldàliga i, per arrodonir-ho els Cants I, III, IV i Final de El Poema de Nadal de Sagarra. Les nadales cantades pel Cor Infantil, Cor Jove i Cor Adults de Fusió, el Cor Ateneu J.J., el Cor La Unió i el Cor adults EMMVA, tots plegats dirigits per Raimon Romaní i acompanyats al piano per Daniel Vidal, amb populars arranjades pel mestre Oltra, clàssiques de Koperski, Cervera i Händel.

Tot plegat coordinat per Gemma Navarra i Jaume Pla davant d’un públic que, al final, se sentien emocionats, creients o no, amb les paraules punyents, humanes i profundes de Sagarra dites amb la força de la convicció d’una rapsoda novella, l’alcaldessa de la ciutat Carmela Fortuny: “I si tot l’any la mesquinesa ens fibla/ i l’orgull de la nostra soledat/ almenys aquesta nit, fem el possible/ per ser uns homes de bona voluntat!”

 
Comentaris

Destaquem