La consulta de l'ANC per fer un RI

El passat dimecres 6 de juliol, l'ANC de Sant Cugat va organitzar una sessió informativa per debatre pros i contres de la realització d'un Referèndum d'Independència de cara a la consulta sobre si l'ANC ha d'exigir aquest referèndum vinculant d'independència o no.

D'entrada s'havia anunciat que, per orientar el debat, hi hauria 2 ponents a favor i un tercer que argumentaria raons en contra. A l'hora de la veritat, a part del moderador, hi havia 4 ponents per defensar el RI i el que suposadament havia d'argumentar en contra, es va limitar a fer unes disquisicions esotèriques per acabar preguntant una obvietat a què l'única resposta era que Sí.

Era evident que la sessió informativa havia "mutat" a una venda descarada del RI. Voldria dir abans de res que no em van convèncer en absolut i que seguiré amb la meva idea de votar No.

D'entrada em sembla que aquest RI ara no porta enlloc; és més, em sembla com allò del dia de la marmota. Tornar a viure quelcom que ja considerava superat: el referèndum. Per mi el referèndum ja el tenim fet. I de manera doble: El 9N comptant vots i el 27S comptant escons. No cal repetir quelcom ja fet i guanyat i assumir un risc de perdre'l o bé de guanyar-lo amb poca participació i tornar a estar igual que llavors.

Ara tenim un Govern independentista i una majoria al Parlament. Amb un pla d'acció que ens portarà a la independència en 18 mesos. Puc acceptar que la no aprovació dels pressupostos del 2016 pugui endarrerir-ho una mica. No ve de 6 mesos més.

Perquè ara hem de canviar les regles del joc i tornar a començar un altre cop des de zero? El Govern dels JxSi i el suport de la CUP no es mereix un vot de confiança i esperar que ho tirin endavant tal com ens han promès?

Crec que l'ANC ha perdut el sentit aglutinador i il·lusionant de la societat que havia tingut i ara necessita un projecte important per tornar a tenir protagonisme. I segurament, per als dirigents de l'entitat, aquest Referèndum d'Independència en podria ser un.

Segons la meva opinió, l'ANC ha de tornar als orígens i liderar tota aquesta societat, ara mateix una mica orfe. Penso que en aquests moments, el més important seria fer un seguiment estricte del Govern i del Parlament, exigint la unitat de les forces independentistes i vetllant pel compliment del full de ruta promès.

Tenim un camí traçat i res ens n'hauria de distreure.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem