La crua realitat que pateix el model d’educació diferenciada avui en dia

En aquestes darreres dècades cada vegada va tenint més pes i es va consolidant a tot el món un model educatiu, el model d’educació diferenciada, alternatiu al model tradicional d’escola, el mixt
La crua realitat que pateix el model d’educació diferenciada avui en dia
En aquestes darreres dècades cada vegada va tenint més pes i es va consolidant a tot el món un model educatiu, el model d’educació diferenciada, alternatiu al model tradicional d’escola, el mixt

En aquestes darreres dècades cada vegada va tenint més pes i es va consolidant a tot el món un model educatiu, el model d'educació diferenciada, alternatiu al model tradicional d'escola, el mixt. Aquest model, que a molts països del món forma part de l'ensenyança pública i a d'altres, concertada i privada, demostra amb els seus resultats acadèmics que és totalment vàlid i legítim.

 

Darrerament, he llegit a diversos diaris criticant que escoles que segueixen aquest model educatiu no tenen per què estar concertades. Es fonamenten en què són escoles que discriminen per gènere. Res més allunyat de la realitat. A aquestes escoles es treballa igual que a les escoles mixtes la igualtat entre dona i home (treballant programes d'igualtat a cadascun dels cursos tutor-alumnes). Convidaria a tots ells a què visitessin un dia a l'escola, estic convençut que la gran majoria canviaria el seu parer.

 

Des del meu punt de vista això no ha de ser negociable, ja que cadascun de nosaltres, amb total llibertat, cerquem el que creiem que és millor pels nostres fills, segons les seves necessitats i caràcter, escollim el model educatiu que creiem que és més convenient per cadascun d'ells.

 

El fet més sorprenent és que la majoria de persones que ho fan no coneixen com es treballa a aquests centres ni com són les famílies que porten als seus fills-filles a aquestes escoles.

 

Des d'aquí vull demanar un respecte per tota aquesta gent que aposta per aquest model educatiu que demostra dia a dia que és tan vàlid com el mixt i, el qual té dret també a rebre una subvenció pública.Comentaris
jordi123 fa 3 mesos
Totalment dacord. Ni sóc religiós ni mínimament sospitós de ser afiliat a cap entitat religiosa, i entenc perfectament que es tracta d'un model educatiu com qualsevol altre, que pot tenir beneficis i desavantatges, com qualsevol altre, i que no treu que els alumnes en sortin educats en valors d'igualtat i feminisme. Conec homes educats en aquest sistema, i si són quelcom és més educats i respectuosos amb les dones del normal. Segurament no només hauria de ser concertat aquest sistema, sinó també públic. Cadascú té el dret d'educar els seus fills en el sistema que li doni la gana, i intentar homogeneïtzar l'educació és totalitari és fora de lloc en un país demòcrata i lliure.