La llibertat d'escollir, equivocada o no

Les dades diuen que un alumne de l'escola pública té un cost de gairebé el doble del que es paga pel concert

No, jo crec que mai no portaria als meus fills a una escola que segrega per sexe. D'entrada perquè entenc que l'escola ha de ser un reflex de la societat. De tota manera però, tampoc em sembla bé que es retirin les subvencions. O és que els pares que porten els fills a aquestes escoles no paguen els seus impostos com tothom? Amb quina autoritat algú pot dir que els progenitors no tenen dret a decidir quin tipus d'escolaritat volen pels seus fills? Equivocada o no, haurien de poder escollir lliurement.

Aquest comentari ve arran de la moció que ahir es va tombar al ple que volia donar suport als centres educatius als quals es vol retirar la subvenció. La moció no va prosperar. CUP-PC, ERC-MES, el PSC i el regidor no adscrit D. Defranc van votar en contra. A favor, el PP, Cs i el regidor no adscrit Xavier Cortès (ara, amb la nova coalició Units per Sant Cugat, fruit de l’acord d’Units per Avançar, Convergents i Lliures). Els del PDeCat-Demòcrates van donar llibertat de vot als seus regidors i van quedar bé amb tothom. Quatre a favor, tres abstencions i tres en contra.

I torno al "poder escollir lliurement". Si aquests centres deixen de ser concertats, què passarà amb els fills dels pares que volen aquest tipus d'escola però que no la poden pagar? Quants d'aquests nens i nenes passaran a la pública? Molts, i amb la insatisfacció afegida (i legítima) d'uns pares que voldrien una altra cosa pels seus fills.

Les dades diuen que un alumne de l'escola pública té un cost de gairebé el doble del que es paga pel concert. Hi ha prou places en les públiques? I si així, de cop, els pares d'aquests nens decidissin portar els seus fills a la pública?? Ai...

 
Comentaris

Destaquem