La seguretat des de l'esquerra i sense demagògia

Des de l’esquerra hem de parlar també de seguretat, els socialistes tenim una visió de seguretat diferent, basada en la garantia dels drets i les llibertats individuals i col·lectives

Sant Cugat té més de 48 km² d’extensió, rodejat de vuit municipis i a la falda de Collserola, formant part de la gran metròpolis i del Vallès. Aparentment el nostre municipi és un dels més segurs i així ho avalen els indicadors delictius, tot i que quan algú es veu afectat en pròpia persona, es crea una percepció de vulnerabilitat i sorgeixen els dubtes. La ciutadania necessita percebre i saber què viu en un entorn segur, per això celebrem la incorporació de nous agents tan demandats, i que cal seguir incorporant-ne més.

Des de l’esquerra hem de parlar també de seguretat, els socialistes tenim una visió de seguretat diferent, basada en la garantia dels drets i les llibertats individuals i col·lectives, i per això cal ser imaginatiu en els nous plantejaments de seguretat, amb les noves tecnologies i una aposta per a la modernització dels equips de treball. S’ha de prioritzar la prevenció davant la reacció per això cal un esforç i anticipar-se als possibles delictes.

El nostre model consisteix en la descentralització per barris, millorar la proximitat, augmentar els recursos i la connexió amb la ciutadania. Per això creiem que no només cal augmentar el nombre d’efectius -policia local i Mossos d’Esquadra-, i reforçar els torns de nit i de cap de setmana. Cal desenvolupar una nova estratègia de seguretat, dotar-la de pressupost i innovar, millorar els mecanismes de coordinació política entre els cossos de seguretat i tot per donar un millor servei i poder cobrir òptimament el nostre extens municipi. En definitiva cal un pacte local per millorar la seguretat i la percepció sense demagògies ni discursos incendiaris ni alarmistes.

 
Comentaris

Destaquem