La unió fa la força

Només una darrera pregunta: tindran les companyies amateurs de la ciutat, la primera Fila Zero, espai de forma regular i periòdica per poder presentar els seus espectacles?

Fa 3 anys i 4 mesos escrivia una columna d'opinió amb el mateix títol, lema del projecte del despatx d'arquitectes Dilmé, Fabré, Torras i Associats S.I.P. guanyadors del concurs preceptiu. Aleshores, juliol de l'any 2015, es va plantejar que les obres començarien l'any següent perquè abans calia fer el projecte definitiu i crear la partida corresponent en el pressupost municipal que, òbviament, estaria incorporada parcialment en dos o tres anys. Sent molt optimista, deia, estaria llest per la temporada 2017/2018.

L'acord entre la Societat La Unió Santcugatenca i l'Ajuntament s'havia signat el mes de desembre de 2013, o sigui un any i mig per presentar projecte, no definitiu, un any tot paralitzat fins a arribar a un acord amb l'empresa que tenia arrendat el bar i la presentació de les obres en estat bastant avançat, ara novembre de 2018, després de 5 anys de la firma de l'esmentat acord.

Possibilitats, diuen, que les entitats de la Unió puguin reincorporar-se als seus espais el setembre de 2019 i, si no hi ha cap retràs impensable avui, a principis de l'any 2020 s'hi puguin desenvolupar activitats artístiques en una programació regular. O sigui tenir el centre de la ciutat una sala amb condicions per poder donar resposta al públic que, de ben segur, omplirà el nou Teatre de la Unió. O sigui, hauran passat gairebé 7 anys des de la signatura de l'acord. Al·leluia!!

Només una darrera pregunta: tindran les companyies amateurs de la ciutat, la primera Fila Zero, espai de forma regular i periòdica per poder presentar els seus espectacles? Tinguem confiança en el futur però, com deia aquell, que sigui com més aviat millor!

 
Comentaris

Destaquem