Legitimitat per governar, no per fracturar

Si fem mirada local, podem dir que l'aliança estratègica del Catalanisme social i l'acció de govern a Sant Cugat dels darrers mesos han ajudat a impulsar al PSC

Del resultat de les eleccions del 21D es poden extreure'n diverses conclusions: Cs va guanyar les eleccions d'una manera indiscutible, va saber aglutinar el vot contrari a la independència, el vot útil. Felicitats doncs els vencedors dels comicis.

La coherència i la raó no han pogut batre a les emocions. Els independentistes perden lleugerament força parlamentària, i la CUP decidirà. Tenen legitimitat per governar, però no per saltar-se la llei. Si volen canvis hi ha mecanismes per fer-ho. No hi ha una majoria social per fracturar, no tenen ni tan sols la meitat dels electors, per tant caldrà actuar en conseqüència, abandonar quimeres que han dut al país a la fractura social, conflicte, intolerància i aturada econòmica.

Els socialistes hem augmentat resultats, tant en vots absoluts com en representació, - a Sant Cugat per sobre la mitjana - resultats dignes, però que no assolim les fites que ens marcàvem, farem autocrítica tot i pensar que la nostra proposta és realista i positivista, i creiem que al final serà la solució.

Si fem mirada local, podem dir que l'aliança estratègica del Catalanisme social i l'acció de govern a Sant Cugat dels darrers mesos han ajudat a impulsar al PSC, la ciutadania ha confiat amb nosaltres, caldrà afinar més i perseverar en propostes i acció. Més enllà de manifestacions, colors, himnes, proclames i impactes, el nostre país necessita un govern estable que es dediqui a governar per tots, no només per una meitat. Catalunya s'ha fet gran gràcies al gran pacte social i de cohesió dels anys 70-80, no seríem el que som si aleshores no haguéssim apostat per la gent, per la ciutadania i pel país. Cal seny.

 
Comentaris

Destaquem