Mercat de Nadal

Sembla que aquest mercat nadalenc s’està consolidant i personalment em sembla un encert

Ja ho tenim a tocar. Nadal ja és aquí, i a Sant Cugat ho hem pogut veure reflectit en aquest mercat de Nadal que s'instal·la al carrer i que ens avisa de les properes festes.

Sembla que aquest mercat nadalenc s’està consolidant i personalment em sembla un encert. Les casetes de fusta, les il·luminacions, la presència dels artesans de la ciutat i, aquest any, un especial reclam pels infants, permet gaudir d’una fira que, si bé és modesta pel que fa a punts de venda, recorda força l’ambient dels populars mercats d'advent dels països del centre i del nord d’Europa.

La gran diferència continua sent l'absència de punts per prendre el tradicional vi calent. Però cal tenir en compte la diferència de temperatura de les nits de desembre a llocs com Colònia, Viena, Copenhaguen o Estocolm, si ho comparem amb la zona mediterrània.

En aquestes ciutats i, en general, a tota l’Europa central hi ha una tradició de molts anys per les fires de Nadal. De fet aquest mercat es converteixen en el lloc de trobada i de socialització de bona part de la ciutadania durant tot el mes de desembre.

Organitzar aquesta fira a Sant Cugat va ser un encert. Un fet diferencial i característic de la nostra població. La fira va començar, no fa gaire temps, a la plaça Octavià i ara és davant l'Ajuntament. Això permet visitar la fira i, al mateix temps, observar la gran pancarta que ens recorda a tots l'existència de presos i d'exiliats per raons nacionals i polítiques, entre els quals un veí de la ciutat i una antiga resident.

Diversió, esbarjo, alegria... i solidaritat pels que no podran gaudir de Nadal amb llibertat.

 
Comentaris

Destaquem