Més salut amb menys fum i burilles

Per primera vegada, Metges, Farmacèutics i l’Ajuntament de Sant Cugat, convidats per la Societat Catalana d’atenció i tractament del consum de tabac ( SCATT) s’han sumat per actuar conjuntament del 25 al 31 de maig, en les activitats de la XIX Setmana Sense Fum.

Iniciativa impulsada pels metges i infermeres de l’atenció primària d’Espanya, té  actualment el suport d’altres professionals sanitaris, administracions, entitats científiques i socials per què el tabaquisme és un fenomen que ens afecta a tots els ciutadans i cal actuar.

Durant aquesta setmana preguntarem, animarem i aconsellarem a tots els pacients si fumen o no, per què quan fumem fem mal al nostre cos, contaminem l’aire, intoxiquem als que ens envolten, provoquem desforestació dels boscos i contaminem el terra i el mar amb les burilles.

Som una ciutat amb molts joves, gent que practiquem esport i valorem la qualitat de vida, per això ens sumem a les activitats que posin en relleu la importància de no fumar.

Necessitem un arbre per fer 15 paquets de cigarretes. A Catalunya cada hora mor una persona per causes atribuïbles al tabac. Les burilles que llancem no són biodegradables i triguen més de 12 anys en eliminar-se. El fons del mar està ple de burilles carregades amb tots el productes tòxics atrapats, que passen a l’aigua i la contaminen.

Cal formar i educar en aquests temes per prevenir i fer una societat més madura i conscient de la seva salut i del medi ambient. Tractant el tabaquisme solucionem moltes coses a la vegada, val la pena fer-ho i també donar informació per evitar l’inici entre els joves. Volem més salut, menys fum i menys burilles a terra i al mar.

 
Comentaris

Destaquem