Ni deixadeses, ni excuses. Posem fi als símbols franquistes!

Les JERC vam decidir posar fi a la deixadesa de Convergència respecte a les plaques franquistes

Malauradament el govern de Sant Cugat ja ens té acostumats a la seva manca de credibilitat, a incomplir els seus propis acords de forma reiterada. El Pacte per la nit, la zona vermella (aparcament limitat per temps, no per preu, davant de determinats equipaments públics), el Pla d'Igualtat entre homes i dones, els vestidors del poliesportiu Jaume Tubau, el Pla LGTBI, la instal·lació de màquines de condons als instituts per combatre el VIH, el 50% del Pla Local de Joventut... Tots són exemples de propostes que ells mateixos han votat a favor, han fet els titulars pertinents lluint el seu compromís i després, havent passat tots els terminis, no ho han fet. Alguns es preguntaran per què hi ha desafecció política.

El març del 2016 vam presentar una moció on demanàvem la retirada imminent de la simbologia franquista de les places i carrers de la nostra ciutat. La moció es va retirar amb el compromís públic de l'equip d'executar-ho, però no van perdre oportunitat de decebre i no ho van complir. Tossuts, vam tornar a presentar una moció el maig del 2017 on vam exigir el compliment de l'anterior moció. Van tornar a acceptar la proposta, però tampoc van complir.

Després d'esgotar aquest camí institucional lent, feixuc i letàrgic, les JERC vam decidir posar fi a la deixadesa de Convergència respecte a les plaques franquistes i vam treure les que quedaven. Vam complir el seu compromís, vam fer la seva feina d'esborrar el franquisme dels carrers de Sant Cugat. Ja ens ho agrairan. Aquests mesos s'ha fet palès que el feixisme avança si no se'l combat, per això no volem cap vestigi franquista a la nostra ciutat!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem