Olor de vi

A partir de dimecres vinent, veniu a viure les propostes del ViLab. Descobriu el Sant Cugat del vi

Temps enrere, i no fa pas tant, Sant Cugat feia olor de vi. Al llarg dels segles XVIII i XIX, els camps del municipi es van anar especialitzant en la vinya, i el 70% del terreny conreat va arribar a ser ocupat per vinyes. El vi que produïen anava, en la seva majoria, a Barcelona, però una part de la producció es quedava a les cases, per consum propi. Cases on hi havia, a totes elles, cups i bótes on madurar (no pas gaire, tampoc no creieu...) el vi. Tots aquests cups encara hi són, per bé que sovint colgats, de manera que passa que de vegades ni els amos no saben que hi són.

Un altre record d'aquell Sant Cugat que feia olor de vi és el Celler, la nostra catedral del vi, magnífica mostra del Modernisme i dels coneixements enològics de Cèsar Martinell. I, avui, un museu que explica com els nostres avis treballaven el camp en una vila que, encara que avui ens sembli mentida, era eminentment agrícola.

La setmana vinent s'inaugurarà un nou espai de descoberta de la cultura del vi. El ViLab Celler, a la mateixa plaça de la Cooperativa, on es troba el Celler Modernista, constituirà un punt de trobada entre el coneixement de la història, de com la vinya i el vi han marcat l'evolució de la vila durant els dos segles anteriors, i el capbussament en la cultura actual del vi. Amb propostes interactives i impactants.

Perquè, si Sant Cugat ja no és aquella vila agrícola que era fa només algunes dècades, en la cultural actual, en els usos social actuals, el vi ha tornat a prendre protagonisme. Amb uns paràmetres molt diferents dels de fa cinquanta anys, però amb molta força. A partir de dimecres vinent, veniu a viure les propostes del ViLab. Descobriu el Sant Cugat del vi.

 
Comentaris

Destaquem