Pensant amb tu, hem de treballar més coordinats

Sabem que hi ha una necessitat de vital importància entre tots els professionals sanitaris: la voluntat de poder servir i ajudar millor al pacient

En el 1r Congrés organitzat per la societat científica de metges d'atenció primària (SEMERGEN) i la societat espanyola de farmàcia familiar y comunitària (SEFAC) els dies 8-9 de febrer a Madrid, s'han presentat nombrosos treballs de recerca i comunicacions fetes conjuntament entre professionals sanitaris d'atenció primària (metges i infermeres) i farmacèutics comunitaris.

L'any passat, a Sant Cugat, vàrem ser pioners en impulsar una activitat preventiva sanitària conjunta, durant la campanya de la Setmana Sense Fum 2018. Amb el suport de l'Ajuntament i mitjans de comunicació es va fer difusió de la participació de farmacèutics comunitaris i personal sanitari dels CAPs, en l'acció dirigida a tots els pacients atesos aquella setmana, per saber si fumaven i en donar un consell breu per deixar-ho als que responien afirmativament.

Els resultats registrats i presentats en el congrés celebrat a Madrid i que aviat ho seran en la Jornada de l'SCATT a Barcelona, han permès entre altres, concloure que la taxa de fumadors (majoritàriament dones) de la nostra ciutat és un 25%, valor superior a l'oficial per tot Catalunya que és 24%. Metges, infermeres i farmacèutics han estat capaços de sumar esforços en la prevenció del tabaquisme en el seu àmbit d'acció però ens cal ser més proactius i anar coordinats donant més el consell breu als nostres pacients per tenir cura d'ells i aconseguir avançar en la millora de la seva salut.

 
Comentaris

Destaquem