Per respecte...

Podem reivindicar sense embrutar

Sóc veí de Sant Cugat des de fa molts anys, m'hi trobo bé i crec que tenim sort de viure-hi. Per qüestions professionals he passat anys viatjant per Espanya i part de l'estranger i en tornar a casa valoro el fet que les nostres ciutats siguin netes i amables en els sentits més amplis de les paraules.

Quan parlem de netedat no em refereixo sols a la neteja dels carrers i zones verdes que també, sinó a la cura del patrimoni. La nostra sempre ha estat una vila respectuosa amb tothom i amb el bé comú, o almenys així m'ho ha demostrat. Però sembla que hàgim perdut aquest bon costum.

No pots donar dues passes sense trobar parets pintades amb missatges que, independentment de què tinguin sentit, siguin compartibles per tots i una forma de llibertat d'expressió, són una desagradable representació d'incivisme públic i de respecte als altres.

El municipi es preocupa de netejar una i mil vegades aquestes inscripcions pintant i tornant a pintar, però cal pensar que això també és despesa i que en una societat conscient, respectuosa i educada cal tenir en compte que els diners s'han de fer servir per abastar els problemes que ens sobrevenen i no els que ens provoquem nosaltres mateixos. En altres qüestions volem ser molt curosos, separant residus, mantenir l'aire net de contaminació, poder ser transitables, i ens oblidem del més senzill, del que ara com ara no ens costa fer-ho. Podem reivindicar sense embrutar.

Per respecte a nosaltres mateixos i a la ciutat potser caldria pensar a deixar de pintar parets i evitar que algú hagi de netejar en comptes d'ocupar-se dels problemes que prou ens preocupen cada dia.

 
Comentaris

Destaquem