Pessebres a les finestres.

El fet de passejar tranquil·lament, amb amable companya, m’ha permès reflexionar sobre els valors que incorpora aquesta tradició tant pròpia de Sant Cugat

Fa anys que volia fer-ho; contemplar els pessebres que algunes famílies ens ofereixen quant arriben les festes de Nadal. Finestres i portalades es converteixen en arc de benvinguda i acolliment ple de missatge nadalenc.

Aquest any m’ha estat possible, i ho he fet en companyia dels amics de L’Ateneu, l’entitat que organitza el Concurs de Pessebres un any més.

El fet de passejar tranquil·lament, amb amable companya, m’ha permès reflexionar sobre els valors que incorpora aquesta tradició tant pròpia de Sant Cugat. Si ho valorem superficialment ens pot semblar poc rellevant i fins i tot anecdòtic. Però si aprofundim una mica hi sabrem trobar un conjunt de missatges i valors de gran contingut, que es fonamenten en la tradició cultural més nostrada.

Tant sols en citaré uns quants:

-Rememorar els nostres fonaments culturals basats en la cultura judeo-cristiana.

-Reviure els nostres orígens familiars, tot recordant quan fèiem el pessebre amb els nostres avantpassats, fent possible el manteniment de la tradició.

- Posar a l’abast de tothom que passi pel davant de la nostra finestra “el pessebre nadala”  amb voluntat de compartir-la indiscriminadament.

- Fruir d’una activitat creativa en la que hi participa, en major o menor grau, tota la família.

Un gran reconeixement a qui participa d’aquesta activitat i a L’Ateneu per promoure-la.

Ja espero poder tornar-hi l’any vinent.

 
Comentaris

Destaquem