Poesia a la Floresta

Enguany a la batejada popularment com a plaça del poble, el dia 19 d'octubre a tocar de l'estació, tornarem a fruir d'una activitat poètica

El dia 3 de novembre de 2017 a la Floresta el poeta David Caño i la música Meritxell Gené oferien en el marc del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat a les florestanes i florestans un espectacle poètic dolç i alhora punyent. Feia poc més d'un mes de la brutal repressió dels cossos policials espanyols del dia 1 d'octubre i totes i tots sentíem encara una punxada de dolor barrejada amb un sentiment de ràbia i d'impotència. Per això aquelles paraules, aquella música, van servir de bàlsam per moltes de nosaltres... Encara ressonen en les nostres oïdes els versos d'Al-Mayurca en veu de la Meritxell: - no ens fareu callar, malgrat que ens lleveu la vida! La segona part de l'espectacle va ser protagonitzada per les veïnes i veïns, que atretes per un micro que convidava a pujar a l'escenari van compartir textos a voltes de collita pròpia i a voltes manllevats. Aquell dia l'estimat Ramon Borda ens va regalar, com si es tractés d'un comiat, un dels seus textos poètics preferits: El mundo necessita poesia. Aquell dia també vam quedar bocabadats de la força de la poesia feta en castúo, una variant parlada a Extremadura... Aquell dia la força de la poesia es va abocar per tots els racons de la Floresta.

Enguany a la batejada popularment com a plaça del poble, el dia 19 d'octubre a tocar de l'estació, tornarem a fruir d'una activitat poètica i musical amb la veu i els textos de Clara Fiol i la guitarra de Joan Vallbona que presentaran l'espectacle Miloques i Rabasses. Com l'any passat, també aquest any hi haurà un micro obert, a l'escenari, desitjós de rebre propostes poètiques de tot aquell que vulgui compartir-les.

 
Comentaris

Destaquem