Pressupostos i eleccions

Com sempre, unes eleccions són una oportunitat per convèncer i canviar les coses

En els gairebé 4 anys que porto a l'Ajuntament sempre he defensat que el debat de pressupostos és el més important de l'any. No tothom comparteix amb mi aquesta visió. De fet, hi ha partits que creuen que és un debat rellevant, però que no defineix tant la direcció política de l'Ajuntament.

Però la veritat és que uns pressupostos a l'hora de marcar l'orientació i les prioritats d'una administració municipal, són importants perquè el fet de tenir-los aprovats o no, és una qüestió que retrata l'estabilitat del govern. A Sant Cugat el govern convergent ha necessitat cedir, en temps de descompte, per poder-los aprovar. A l'Estat la no aprovació d'uns bons pressupostos -que superaven amb diferència els anteriors- ha provocat noves eleccions i això suposarà, de nou, demostrar que sovint la política és molt poc útil, generant encara més desencís a la ciutadania.

Des del nostre punt de vista, els pressupostos municipals no estan a l'altura del moment i les necessitats de la ciutat. No tenen l'objectiu de combatre la desigualtat i a Sant Cugat en som líders. I tenint en compte l'historial d'incompliments, els comuns no ens podíem posar a negociar amb aquest equip de govern. La prova és que l'acord amb ERC és una llista d'antics compromisos no complerts.

Com deia, estem en temps de descompte. Tenim dues campanyes electorals a sobre (tres, comptant les europees). Malgrat el cansament que poden generar jo no em conformaré. Com sempre, unes eleccions són una oportunitat per convèncer i canviar les coses, perquè la ciutadania validi la feina feta i la que no s'ha fet o s'ha fet malament se censuri.

 
Comentaris

Destaquem