Pressupostos i Sant Cugat

Venim d'una època en què la societat catalana (i la santcugatenca) ha tingut i té molts dolors, tants com la diversitat de les persones que la conformen

El projecte (tombat) de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat que el Govern d'Espanya ha dut al Congrés preveien 1.549 milions d'euros d'inversions a la província de Barcelona. Aquesta crescuda de les inversions en el conjunt del país s'hauria trobat per sota d'allò que marca la famosa Disposició Addicional Tercera de l'Estatut (ara es veu que ens n'hem tornat a recordar), tot i que el TC a la STC 31/2010, de 28 de juny, ja alertava que, malgrat la seva constitucionalitat, aquesta DA "no vincula l'Estat en la definició de la seva política d'inversions" (FJ 138).

Dit això, les inversions haurien tingut un impacte positiu sobre serveis que afecten el dia a dia dels santcugatencs: 453 milions per a la millora de Rodalies (concretament, l'estudi de la connexió de les línies R4 i R8 i 120 actuacions a les estacions de Renfe), aportacions al Corredor Mediterrani, nous trams per a la B-40, connexió entre l'AP-7 i l'A-2, millores a la B-30 i una aportació de 4,7 milions per a TVE Catalunya, amb seu a Sant Cugat.

Venim d'una època en què la societat catalana (i la santcugatenca) ha tingut i té molts dolors, tants com la diversitat de les persones que la conformen. I algú podria haver pensat que parlar d'inversions en les actuals circumstàncies hauria estat una frivolitat o que, senzillament, no era prioritari. Ho entenc i ho respecto. Però en un pressupost no es troba la fi de presons preventives desproporcionades i inexplicables. Els nostres polítics han decidit i han votat al Congrés. A les pròximes eleccions generals veurem si els electors consideren que la decisió de tombar els comptes va ser, o no, encertada.

 
Comentaris

Destaquem