Quan l'administració s'ofega: el casal de joves de la Floresta

Allò que afecta el barri s'alenteix de manera insospitada

El maig de 2016 en una reunió de veïnes i veïns de la Comissió Educativa del Consell de Barri de la Floresta es presentava la proposta de casal de joves del barri. En el projecte hi van participar tots els agents educatius del barri: l'AFA de l'escola de la Floresta i de l'Arnau Cadell, l'Escola de la Floresta, l'Olympic, el Centre Obert, l'Agrupament Escolta i l'Assemblea de Joves.

Es tractava de recuperar un espai perdut durant les retallades. Era una demanda sorda, però constant, d'aquelles que mai no sortien a les reunions de l'antic Consell de Barri perquè afectava col·lectius que no hi eren presents. La proposta constava d'un espai per a joves de 12 a 17 anys i una altra per a majors de 18 anys.

La proposta es va presentar a l'Ajuntament i hi ha haver diverses trobades per tractar el tema. Una moció del ple municipal acordava el tancament dels baixos del Centre Social i Sanitari amb perspectives d'habilitar-lo com a espai de joves. Mentrestant l'espai de 12 a 17 anys s'havia de posar en marxa en un espai provisional i al gener d'enguany es contractava una tècnica per iniciar les activitats a partir del primer trimestre del 2018.

La música de sempre, però, no deixa de sonar. Per alguna raó de difícil comprensió per a les florestanes i florestans, un cop més allò que afecta el barri s'alenteix de manera insospitada, quan no cau en un pou per a no sortir-ne mai. Fa cinc mesos que la tècnica està contractada. Cinc mesos que està rebent el seu salari sense que hagi pogut començar les activitats per causes desconegudes, no sabem si inconfessables en l'àmbit polític.

Els intents de desbloquejar el tema per part del barri fins ara no han reeixit i ha ajudat a incrementar la sensació de desafecció cap a l'administració local.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem