Qui és més rei?

L'or significa donar el millor que tens

Fa uns anys vaig visitar una exposició del pintor renaixentista Ghirlandaio. Hi havia un quadre de l’adoració dels Reis d’Orient que em va colpir molt. En el seu gest i en el seu rostre es veia alhora saviesa i humilitat. Sempre m’han impressionat les persones que són molt intel·ligents, amb molta cultura i coneixements, però que, alhora, són humils. He après tant d’elles!

En la part baixa del quadre es veu com deixen l’or, l’encens i la mirra als peus de l’infant Jesús. Simbòlicament, l’or significa donar el millor que tens; l’encens és un signe d’adoració; i la mirra (una resina que els jueus utilitzaven per a la unció dels difunts) és un signe que profetitza que Jesús donarà la vida per nosaltres.

M’agradaria que avui reflexionéssim sobre l’or. Aquests dies de Nadal hi ha moltes loteries amb les quals ens agradaria acumular més i més or. Però la festa de Reis ens convida al contrari: a oferir el nostre millor or als altres. Què maca és la vida familiar quan donem els uns als altres allò millor que tenim! És la lògica de l’amor. La lògica de Jesús que ens diu que si vols ser el primer, t’has de posar al servei dels altres. La nostra vida és una mina on hi ha molt d’or i, per tant, és més rei qui reparteix més or.

 
Comentaris

Destaquem