Reivindicant el dubte

Ens fa falta un referèndum reconegut per tothom
Reivindicant el dubte
Ens fa falta un referèndum reconegut per tothom

Aquests dies són d'especial importància pel futur polític de Catalunya. Una importància no exempta de tensió i crispació. El que va passar al Parlament de Catalunya la setmana passada ho exemplifica i també l'escalada de frases incendiàries pronunciades per les posicions més confrontades.

 

Només aconseguirem una solució a un conflicte, causat pel PP i la seva catalanofòbia, amb diàleg i resposta política.

 

Quan per Rajoy l'única solució és portar als tribunals cada llei feta a Catalunya, queda clar que o no vol o no sap resoldre la qüestió.

 

Però quan a l'altra banda, una majoria parlamentària decideix fer les coses de forma barroera, amb presses, passant per sobre dels drets de diputats i diputades, encara facilita més la postura immobilista de defensa de la "legalitat". Si volíem confrontar legitimitats, el més adequat era precisament no perdre'n ni un bri en les formes.

 

Ens fa falta un referèndum reconegut per tothom. A tres setmanes de l'1-O encara és una incògnita el cens, el vot per correu, la garantia de la neutralitat de l'administració electoral, com serà la campanya electoral...

 

Encara no sé si participaré en l'1-O, tinc dubtes, i decideixi el que decideixi el meu espai el seguiré tenint. Perquè el que com a país ens fa falta és un referèndum ben fet. Però vull seguir mobilitzant-me pel dret a decidir davant del PP i el centralisme. I el meu dubte és tan legítim com la claredat d'altres.

 

Reivindico el dubte i el diàleg. Construïm un debat basat a escoltar-nos i respectar-nos, en fer un esforç per entendre les raons dels altres. Aquest és el país que jo vull construir, en el que es pugui opinar sense rebre insults i en el ningú pugui sentir-se exclòs.

 Comentaris
Mariange fa 9 mesos
El problema de Rajoy es triple. No sabe, no quiere, y .....tiene catalano fobia.,