Sant Cugat i la zona 1 de Transport Metropolità

L'esmentada Zona 1 no ens sortirà gratuïta

La Zona 1 ha estat una antiga reivindicació de la nostra ciutat, pel fet que les tarifes de la Zona 1 respecte de la Zona 2 són un important estalvi (per exemple en la T-10 és d'aproximadament d'un 50%).

Ens n'hem de felicitar perquè finalment l'Àrea Metropolitana decidís que Sant Cugat s'incorporés a les tarifes de la Zona 1, però a l'administració pública, tota acció sempre té les seves conseqüències i aquestes ja no són tan positives.

L'esmentada Zona 1 no ens sortirà gratuïta; els santcugatencs passarem a pagar un Tribut Metropolità (0,159% del valor cadastral de l'habitatge, afegit a l'IBI).

Per altra banda, les tarifes per anar a Terrassa es mantenen com fins ara. Si tenim en compte que l'hospital de referència de la nostra ciutat és Mútua de Terrassa i l'estació de Vallparadís segueix estant en "Zona 2", la sanitat pública per Sant Cugat segueix tenint un cost addicional. Tindrem alguna vegada l'Hospital Vicenç Ferrer??

Sembla que el nostre Ajuntament, ha recorregut aquest càlcul del Tribut Metropolita, veurem com acaba tot plegat, però, independentment d'això permeteu-me que des d'aquí faci uns apunts pels quals considero que aquest és un tribut injust.

  1.  Sant Cugat ja té un dels IBI més cars de Catalunya.
  2. Aquest serà un tribut genèric que pagarà tothom, usuaris i no usuaris dels FGC.
  3. Els santcugatencs, usuaris dels serveis mèdics de MútuaTerrassa, segueixen tenint un cost indirecte per l'ús de la sanitat pública.

 
Comentaris

Destaquem