Sant Cugat preserva Collserola

Compromís en un model de ciutat que potencia la qualitat ambiental i el benestar ciutadà
Sant Cugat preserva Collserola
Compromís en un model de ciutat que potencia la qualitat ambiental i el benestar ciutadà

El ple de març es portaran a aprovació dos tràmits urbanístics que formen part del model de ciutat desenvolupat per part de l'Ajuntament al llarg dels anys, que consisteix a portar els creixements urbans cap al nord i l'oest del municipi i alhora preservar les vores de Collserola, tot establint àmbits de sòl lliure entre la ciutat i el parc mitjançant la desclassificació de tot un conjunt de sectors de nou creixement i d'infraestructures i equipaments que havia planificat el PGM del 1976 com Can Busquets, Can Monmany o el vial de cornisa entre Cerdanyola, Sant Cugat i Molins de Rei.

 

En aquesta ocasió aprovarem els tràmits que frenen el creixement a les zones de Torre Negra, una defensa del territori tossudament sostinguda per la ciutat; i a Can Cortés, desclassificant una zona de 13,5 hectàrees al barri de Les Planes. I el que es podia construir allà ho portem al Pla de Vinyet, per construir 250 habitatges, dels quals 182 els farà l'Ajuntament a través de PROMUSA, dedicant el 50% a habitatge assequible de lloguer.

 

I amb aquest mateix tràmit es preservarà una parcel·la de 800 m² amb arbres protegits al Carrer Pahissa, a l'Eixample Sud, per convertir-la en un espai públic situat al cor del barri, que permetrà disposar d'un àmbit de lleure i relació veïnal d'ús públic i que contribuirà a enriquir el conjunt dels espais verds de la ciutat.

 

Preservar Collserola, augmentar la compacitat i la qualitat de la ciutat i obtenir sòls per a construir habitatges de lloguer són tràmits que refermen el nostre compromís en un model de ciutat que potencia la qualitat ambiental i el benestar ciutadà.Comentaris
anamaria fa 3 mesos
Es un postureix mes d'aquesta regiduría visc en front de Collserola per la banda de Llaceres i l'únic que he vist és malmetre l'entorn. Abans menjava mores a l'estiu, podia tenir l'oportunitat de veure els pels d'una llebre el que volia dir que criava, podies passejar per indrets i no sentir el soroll dels cotxes perque la vejetació feia d'antisonor natural, tampoc es veina la carretera...ara és un herial.
990 fa 3 mesos
I ara construir 250 habitatges al Pla del Vineyt no farà més que acabar d'entorpir la circulació que ja està prou espessa actualment i encara més que ho estarà quan en una decisió genial facin peatonal l'Avinguda de Cerdanyola,,, un carrer amb unes voreres ben amples, un arbrat de magnolies preciós i un comerç còmode i que rutlla, a punt de ser trinxat. Si es pensés més en les conseqüencies del que es fa, i no només en lo que el comentari de dalt defineix com a "postureig"... Encara hi som a temps: no pensin tan en quedar bé i reflexionin, sisplau!
anamaria fa 3 mesos
Haurà d' explicar-nos la Sra. Paraira què és per ella preservar!
Mariange fa 3 mesos
Tienen razón ambos. No sé preserva. En cuanto a peatonalización Av.Cerdanyola, no es para favorecer veins. Apuesten por una instalación.masiva de restauració, se ve que hay poca en la city. En el centro está saturado, y, no saben cómo ampliar. Roca Village de restauració. Lo veremos de inmediato. Igual pasó en Pl.Barcelona y Octavia, y tienen aspecto de feria, se han cargado lo antiguo, muy hermoso, jardineras de piedra, fuentes, etc. Vamos a época de cemento y baldosa grande, nada que ver con el señorial pueblo que conocí tiempo ha. Una pena que no reflexiónen, pero afán de recaudar, hay mucho. N