Si que es pot?

És irònic mirar enrere i veure com la marca Podem exigia als comuns santcugatencs "una campanya neta perquè els ciutadans poguessin elegir amb claredat"

Del panorama que han deixat les eleccions se n'ha parlat molt. Mentre els partits decideixen, en direccions nacionals, despatxos i assemblees, qui ha de liderar Sant Cugat durant els 4 anys vinents hi ha un nom del 26M que encara em ressona. El del Ramon Gutiérrez.

Des que la marca Podem va decidir presentar-se en solitari, fora de la candidatura de Sant Cugat en Comú, la jugada els matava als dos. És irònic mirar enrere i veure com la marca Podem exigia als comuns santcugatencs "una campanya neta perquè els ciutadans poguessin elegir amb claredat". És la mateixa marca que en les seves xarxes socials advertia que "Podemos solo esta en Podemos, el resto solo quieren tus votos para seguir en la silla".

 

Desconec els detalls interns, però només faig una pregunta: Quants santcugatencs decidits a donar suport a l'espai dels comuns van arribar a les urnes i en trobar les dues paperetes no van saber què representava què?

L'actualitat política va a un ritme que és indigerible pel ciutadà. Sempre es diu que als municipis la gent vota més per la persona que pel partit, però Sant Cugat ja no és un poble i una gran part dels ciutadans desconeix quina és la realitat política local més enllà de les grans etiquetes.

La política és injusta, sí, però que egoismes i interessos més personals de certes marques acabin amb la feina de formiga que l'antic espai d'iniciativa ha fet des del 1979 a Sant Cugat, encara més. La campanya no ha estat neta però els resultats sí. I al final han acabat dibuixant un panorama menys plural que la veritable realitat de la ciutat. I en aquest cas, una vegada més, ho han acabat pagant aquells que menys ho mereixien.

 
Comentaris (4)
Enrique Lahoz Fa 4 mesos
Cómo miembro del sindicat de llogaters de Sant Cugat, cuál es mi sorpresa al ver que en Sant Cugat hay un círculo de Podemos para las elecciones y en cambio aún estamos esperando que vengáis a algún acto en defensa de esos que decís defender ni os habéis presentado como han hecho los demás partidos de izquierda de esta ciudad, solo puedo deciros que para nosotros sois unos oportunistas y ya sabes si quieres venir a ayudar a para algún desahucio, nos buscas que ya sabes dónde estamos.
Jordi Casas Fa 4 mesos
Julio, dedícate a la cria de champiñones, que en la política ya has hecho suficiente daño, al menos en Sant Cugat.
Julio Carmona Fa 4 mesos
Si cortáis el comentario, mejor no publicarlo.
Julio Carmona Fa 4 mesos
Es irónico que Marina se presente como periodista, faltando a los más elementales principios de la profesión. Dice desconocer los detalles internos que hicieron que Podemos y Comuns se presentasen por separado en las municipales, pero en su artículo lanza toda la artillería sobre el campo morado. Una persona sin información es una persona sin opinión, sostienen muchos teóricos del periodismo y hasta lo divulgó, hace unos años, una campaña publicitaria. Pues bien, Marina, profesional