Si vols arribar lluny

Treballar en equipajuda a anar més enllà

Fa uns dies llegia en un llibre una frase que em va impactar molt: “Si vols anar ràpid fes-ho sol, però si vols arribar lluny fes-ho acompanyat”. Sovint quan treballem en equip diem: “Ja ho faré jo, que trigaria més a explicar-t’ho que en fer-ho jo mateix”. Tot això té punts positius, però de vegades fa que els projectes no perdurin en el temps. Sovint ens costa crear escola. Potser som perfeccionistes i ens agrada que tot surti bé però, si faig treballar l’equip i no facilito que el grup vagi aprenent i funcionant per ell mateix, quan jo ja no hi sóc aquella activitat cessa, ja que se sostenia només sobre mi. O bé és una activitat que no pot créixer perquè el seu sostre és la meva capacitat de treball.

Els nous lideratges són ben diferents. Treballen com qui munta un negoci, de manera que aquest pugui funcionar amb autonomia d’ells. D’aquesta manera, la persona responsable no és el límit, sinó l’epicentre d’una dinàmica molt més gran.

Jesús va seguir aquesta tàctica i, malgrat els límits dels seus seguidors, va confiar en ells. Els animava i els formava per fer una missió molt gran. Cal reconèixer que Jesús, amb la seva tàctica, ha arribat molt lluny i en equip.

 
Comentaris

Destaquem