"Silencio", de Juan Luís Jardí

La mà del pintor és la que dota de moviment a les pintures amb sorprenents figures esbossades en primer pla que es repeteixen en diferents peces

Imatges evanescents, cinematogràfiques, de fotogrames que aturen el color dels seus cels en un vespre etern i lluminós. Instants aturats en fotogrames congelats. La mà del pintor és la que dota de moviment a les pintures amb sorprenents figures esbossades en primer pla que es repeteixen en diferents peces, tossudes a aparèixer per dotar de misteri i tensió entre les coses congelades, i l'aigua fresca brollant d'una font de muntanya. Teles silencioses i amb fragància d'enigma que atrapen l'espectador en una contemplació també muda, tranportant-lo a un univers de misteri en el qual cada signe és interpretat com a una invitació a penetrar en aquests llenços silents.

 

Cantonades, pedres, rètols, tanques publicitaries, torres d'aparells i estris electrònics en contraposició amb figures pensants, les quals ens encomanen la necessitat de mirar i no poder apartar ni un moment la vista de l'enigma lluminós, pendents de poder desxifrar el mutisme dels seus treballs.

 

Els fotogrames quiets de les seves pintures ens interroguen i ens demanen que situem la nostra també callada resposta entre el que diríem, o quin moviment o gest seria el nostre front a una escena que s'aturés un instant. En el qual es deixés de sentir el soroll constant que ens distreu de l'essencial: què és ser humà?, què és sentir? Els espectadors d'aquesta mostra ens demanem, entre objectes i traços inerts, quin és el nostre paper en aquest escenari callat.

 
Comentaris

Destaquem