Sobre el castell de Canals

Ha estat una grata sorpresa trobar al TOT del 24 d'agost l'article d'en Bernat Bella sobre el Castell de Canals. És un treball digne de ser publicat al Món Sant Cugat o a l'enyorat Diari. Amb la desaparició del Diari de Sant Cugat tots vam perdre una mica. Sense menystenir el treball que estan fent les altres publicacions.

Va ser un encert promoure aquestes excavacions. El Castell de Canals representa part de la història de Valldoreix; una història encara per descobrir i difondre. En aquest sentit voldria fer esment a la labor de divulgació històrica que du a terme Valldaurex, dirigit precisament per en Juanjo Cortés. Crec que fóra assenyat, un cop acabat els treballs de dessoterrar els enigmes del Castell, fer un centre d'interpretació o organitzar visites comentades a l'estil com, des de fa temps organitza, l'abans esmentat Valldaurex.

Com a persona relacionada amb el món de la interpretació, demanaria reprendre, acabats els treballs de recerca, els magnífics Concerts de Canals estiuencs que es fan a Valldoreix i que no tenen res a envejar amb el Grec de Barcelona o les Lectures a la Fresca de Sant Cugat, mantenint, això sí, les distàncies i el reconeixement.

I encara més, com ja he comentat en varies ocasions amb el Vocal de Cultura de l'EMD, hauríem d'intentar ampliar l'oferta artística a Can Canals. A més dels concerts musicals, fóra interessant programar recitals poètics i actuacions teatrals de petit format. A casa nostra tenim un grapat de companyies disposades a participar.

La meva felicitació a en Bernat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem