Sorprès i satisfet...

En la diferència està el secret de l'èxit

No fa gaire dies que vaig tenir coneixement que els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí feien visites guiades al nostre Monestir. Evidentment em direu que això no és cap notícia, però què em direu en dir-vos que aquestes visites són amb finalitat social, ja que la guia, per cert una noia molt agradable veïna de la ciutat, està en el perfil de persones amb síndrome "d'Asperger".

Per desconeixement tractem a aquestes persones com a malalts i ella mateixa ens va explicar amb naturalitat que no ho són, simplement són "diferents". És cert, tenen uns trets que són clars, però la veritat és que has de saber-ho per distingir-los.

La visita va ser interessant i agradable. El primer perquè ens va explicar un munt de curiositats que un guia a l'ús no les explica. Va ser molt interessant perquè participava en les diferents preguntes que li fèiem com si fos un repte, compartint els seus gustos personals i opinant d'una forma senzilla i franca del que ens explicava. Com a vilatà he fet moltes visites al nostre Monestir. L'he vist de dia, de nit, al capvespre i en format institucional, però la frescor d'aquella hora i mitja d'explicacions no la canviaria per res.

La simpatia jove, la il·lusió de fer aquell treball i el sentiment personal de sentir-se útil i de fer una cosa per la qual si se'ls tramet les habilitats, tenen la capacitat de fer i/o gaudeixen, fa una combinació que val la pena fer costat.

En la diferència està el secret de l'èxit, i aquest en forma d'oportunitat és el millor premi per l'autoestima. Us recomano la visita i agraeixo accions com aquesta perquè en vaig quedar sorprès i satisfet de viure'l.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem