Sorpreses en les preinscripcions escolars a Volpelleres

És cert que el debat de les zones escolars havia estat molt present als darrers anys

Si aquest any us ha tocat escollir institut, i us heu decidit pel Leonardo da Vinci, apostant per un centre proper al vostre domicili a Volpelleres, que faciliti la vostra organització familiar, i potenciï l'autonomia dels vostres fills i filles, que podrien anar i tornar sols a l'institut, i continuar teixint la seva xarxa d'amistats al barri, segurament us heu trobat amb la sorpresa que el Leonardo pertany a una altra zona escolar, i que aquest fet es tradueix en una menor puntuació a l'hora d'accedir a una plaça.

És cert que el debat de les zones escolars havia estat molt present als darrers anys, i fins i tot des de l'associació de veïns l'havíem tingut molt en compte, quan encara no comptaven amb La Mirada al nostre barri, per defensar una escola pública de proximitat. Però la veritat és que en cap moment ens vam plantejar que, estant ubicat dins del barri de Volpelleres, es modificaria la zonificació del Leonardo per situar-lo dins de l'altra zona escolar de la ciutat.

Malgrat això, per accedir a la secundària el criteri que preval és el de l'adscripció. Ara bé, es dona la circumstància que actualment totes les escoles públiques de Sant Cugat tenen adscrit el Leonardo. Aquest fet sembla que es corregirà de cara al curs vinent, i que el Departament d'Ensenyament limitarà els centres adscrits al Leonardo, entre els quals hauran d'estar, necessàriament, L'Olivera i La Mirada.

Veurem què passarà amb les preinscripcions d'aquest curs de les famílies de Volpelleres. Per sort, en el cas que hi hagués una destacada demanda de places, el nou Leonardo disposa d'espais suficients per incrementar la seva oferta.

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?