Un consell al Consell

Independentment de qui s'enfili com a guanyador/s de les eleccions del maig, caldrà que es posi fil a l'agulla i es contempli una reordenació dels Consells

No sé si alguna vegada heu tingut l'oportunitat d'assistir a un Consell de Barri, per qui no i voleu que us faci una equivalència seria com la reunió d'una comunitat de veïns, ara imagineu-vos que la reunió trimestral fos conjunta amb els 5 blocs que teniu adjacents al vostre, estrany oi? Molts de vosaltres pensareu que és absurd tenint en compte que cada bloc té unes necessitats diferents; uns són de nous, uns altres necessiten una rehabilitació parcial, altres agrupen comunitats de 10 veïns, altres de 50, vaja! Un despropòsit.

El Consell de Barri Centre Est és exactament això, però dimensionat a barris, és a dir agrupem Coll Favà, Can Barata, Volpelleres, Can Magí, Monestir Sant Francesc....Ara intenteu imaginar quines són les problemàtiques tan dispars de cadascun i com agrupar-les en reunions de dues hores. Independentment de qui s'enfili com a guanyador/s de les eleccions del maig, caldrà que es posi fil a l'agulla i es contempli una reordenació dels Consells dotant als mateixos d'eines perquè les decisions que es prenen tinguin un caràcter efectiu, doncs allò que surt dels Consells són les peticions i necessitats de veïns/es i Entitats que conformen el teixit d'un barri, potser si fos així, animaríem més gent a assistir-hi amb innovadores aportacions i es veurien els efectes pràctics de col·laborar amb la teva comunitat sense tenir la sensació que reiteres indefinidament les mateixes peticions, provocant desídia i cansament a mitjà termini.

Aprofito per desitjar el millor al nostre president i company de discussions Pimpinelaiques, Ferran Villaseñor, un moderador professional i finament irònic: Audaces fortuna iuvat.

 
Comentaris

Destaquem