Un govern fidel al totxo

Ara mateix, les voluntats del nostre equip de govern són fidels al totxo, a l'especulació i al creixement "per sé"

La situació de l'habitatge a la nostra ciutat és dramàtica, i per poder resoldre-la calen solucions dràstiques.

En primer lloc, cal que siguem conscients que les competències municipals són molt poques. El marc normatiu és fidel a qui és però les voluntats es poden canviar. I ara mateix, les voluntats del nostre equip de govern són fidels al totxo, a l'especulació i al creixement "per sé".

Dilluns passat, el Ple municipal va aprovar una proposta inspirada en el projecte de l'Ajuntament de Barcelona. Però no és la proposta de Barcelona, i de fet, els Comuns pensem que tampoc és la proposta que Sant Cugat necessita.

La proposta aprovada va en la línia d'implementar el tempteig i retracte, que vol dir l'adquisició prioritària de solars en transmissió, quan els compradors del solar no prevegin un mínim del 30% d'habitatge de protecció oficial. Alhora, es preveu reservar més habitatge protegit en els nous plans parcials (sòl no urbanitzat, encara).

Nosaltres defensem que, igual que ha fet Barcelona, hem d'obligar a aquesta reserva, no només en transmissions o nous plans urbanístics, també en les llicències d'obra nova i de rehabilitació, i que hauríem de tenir uns objectius més elevats, en lloc de plantejar-nos el 30 hauria de ser el 50%.

Ara per ara sembla que l'equip de govern no vol incloure cap d'aquestes idees, amb l'argument que es tracta d'una proposta massa dràstica. Com deia al principi, si realment volem buscar una solució, caldrà ser dràstics i valents.

 
Comentaris

Destaquem