Un pas més perquè els autobusos no passin per sobre la plaça de l’estació

Cal reubicar la parada de l’estació en un indret que no perdi centralitat, ni connectivitat, cal garantir també la comoditat i la seva òptima senyalització

El passat ple del mes de desembre votava favorablement de nou per trobar una alternativa al pas dels autobusos per la superfície de la plaça Lluís Millet, un objectiu reivindicat pels veïns i veïnes de la plaça del Centre-Estació des de fa més de 15 anys i que ja contemplava el pla de mobilitat aprovat el 2013. L´any 2004 es van acabar les obres de la plaça i s’inaugurà el túnel subterrani i amb el creixement de la ciutat, també el volum de persones que hi transiten, es calcula que si l’any 2010 hi passaven més de sis milions de persones a l'any, aquest ha augmentat avui dia en un 5%.

Tot i tenir en el seu moment el consens de veïns, professionals del taxi, conductors d’autobusos i la totalitat dels partits d’aleshores, la sorpresa ha estat el no suport ara, dels regidors de la CUP i d’ICV (ara es fan dir comuns), dos partits redactors i favorables al pla de mobilitat i que s’ho han repensat, diuen que la convivència entre vianants i autobusos és compatible tot i els “incidents” amb terrasses, vianants i activitats a la plaça. En aquest sentit, cal reubicar la parada de l’estació en un indret que no perdi centralitat, ni connectivitat, cal garantir també la comoditat i la seva òptima senyalització.

Aquest posicionament ha estat un pas més per avançar cap a la solució definitiva, per donar a la plaça Lluís Millet un ús més social, per evitar l’estrès de vianants i conductors, per repensar de nou el model de transport bus. Agraïm el suport del govern i la resta de formacions polítiques, destacar la paciència dels veïns i veïnes que fa tants anys que reivindiquen que els autobusos deixin de passar per sobre la plaça de l’estació.

 
Comentaris

Destaquem