Valldoreix, vila lenta

I en aquest sentit he d'agrair a l'EMD de Valldoreix que gairebé sempre ha fet servir la informació, la conscienciació del civisme en totes les seves campanyes

En els meus més de trenta anys de docent sempre he emprat la conscienciació per a convèncer rels altres, dissuadir en la necessitat del canvi d'actitud. No m'han agradat mai les mesures coercitives, els càstigs.

I en aquest sentit he d'agrair a l'EMD de Valldoreix que gairebé sempre ha fet servir la informació, la conscienciació del civisme en totes les seves campanyes.

Ha passat en els focs quan arriba l'estiu. En els petards per Sant Joan. En la separació i recollida d'escombraries. I ara, en la circulació de vehicles pel municipi. Se n'han posat senyals lluminoses de limitació de la velocitat, cartells recordatoris i, fins i tot, un semàfor que es posa vermell si passes a més velocitat de la permesa.

Què passa, però, quan als nostres vilatans no els arriben els missatges o els arriben i fan cas omís als consells? Perquè, desenganyem-nos, a Valldoreix hi ha uns quants, bastants, de prepotents del volant que se salten la normativa amb fruïció.

Seguim fent campanyes dissuasives que no escolten? O mirem de passar al pla B? Està en joc la seguretat dels veïns, sobretot, els vianants.

Per què no es posen radars efectius? Durant tot el dia i, sobretot, a la nit, els vehicles passen per la Rambla Mossèn Cinto i per altres carrers a velocitats paoroses. Per què no s'estudia descongestionar aquesta via que ha esdevingut una veritable i perillosa carretera que passa pel mig del poble? No es podrien fer ponts per sobre de les rieres que tallen carrers? Això diversificaria una mica el trànsit.

Hauríem de començar a pensar. Calen mesures i una via ràpida per fora el poble com la té Sant Cugat. El problema és greu.

 
Comentaris

Destaquem