Visca la dansa!

Una programació especial d'activitats i espectacles sota el nom "Sant Cugat Balla"
Visca la dansa!
Una programació especial d'activitats i espectacles sota el nom "Sant Cugat Balla"

Des del 1982, el Dia Internacional de la Dansa se celebra mundialment cada 29 d'abril, data marcada per la UNESCO coincidint amb el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el pare del ballet modern, i "el Shakespeare de la dansa" pel cèlebre actor anglès, David Garrick. Amb l'ànim de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l'Ajuntament, a través del Teatre-Auditori, i amb la col·laboració de les escoles i cies de dansa locals, ofereix una programació especial d'activitats i espectacles sota el nom "Sant Cugat Balla".

 

El passat 30 de març, ja vam tenir un bon aperitiu amb els alumnes de 3r d'ESO de l'IES Arnau Cadell ballant una coreografia (Voyage, sobre el tema dels refugiats) creada per Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt, els protagonistes de la pel·lícula 5 Days to Dance (molt recomanable si no l'heu vist!). I ahir, també al TA, es va presentar Tots dansen, un projecte adreçat a centres de Secundària per donar a conèixer i promoure el llenguatge del moviment i la dansa contemporània, amb alumnes de l'Arnau Cadell i el Tretzevents Waldorf-Steiner interpretant una coreografia de Ramon Baeza.

 

A més de les activitats programades (amb un ampli ventall de disciplines), com Danses de Plaça, Una Hora de Dansa, Dansa Solidària, Cronexiones, la Jornada de Classes Obertes i la ja tradicional Mostra de Dansa amb les escoles de dansa locals, també podrem gaudir de 3 grans espectacles: al Teatre-Auditori, Deesses i Dimònies amb Blanca Li i Maria Alexandrova i BrincaBros Vibra de la mà dels incombustibles Brodas Bros i Brincadeira i, a Mira-sol, Sinestesia de la Cia. de dansa urbana Iron Skulls.

 

Visca la dansa!

 

ProgramaSantCugatBalla2017Comentaris