Viure en una ciutat esponjada

Aquesta és la ciutat on ens agrada viure, econòmicament és equilibrada però ambientalment consumeix molts recursos

Sant Cugat és un dels municipis més extensos de Catalunya i, amb les dades fiables que provenen d'enquestes als ciutadans, una gran majoria dels que hi vivim estem contents de la ciutat que tenim i dels espais verds o lliures dintre de la ciutat. En conclusió, no hi ha cua per a marxar-ne, sinó que la màxima preocupació de tots els que tenim alguna responsabilitat és que ningú es vegi obligat a marxar a causa dels preus de l'habitatge.

Per a combatre-ho, PROMUSA, com a entitat pública, està fortament orientada a l'habitatge protegit de lloguer i d'altra banda hem aprovat iniciatives perquè l'oferta privada incorpori habitatge protegit a preus assequibles.

Aquesta és la ciutat on ens agrada viure, econòmicament és equilibrada però ambientalment consumeix molts recursos. És, doncs, una ciutat sostenible? Crec que podem canviar la pregunta: Si Sant Cugat socialment i econòmica és solvent, com podem fer que sigui més sostenible?

En primer lloc Sant Cugat serà més sostenible amb la contribució de tots els que hi vivim: gaudim de la ciutat amb una utilització mesurada del que tenim a l'abast. En segon lloc, a vegades es reclama una compactació de la ciutat. És aquest el model que volem per a Sant Cugat? Crec que no i, en particular, el meu grup municipal no ho proposa. Estem convençuts que fer la ciutat més sostenible és combinar la compactació i l'esponjament, agrupar els habitatges i rodejar-los d'espai lliure... Donin un cop d'ull als nous barris o a les noves promocions i veuran com la ciutat compacta i esponjada va avançant per a fer possible conservar el model Sant Cugat i alhora fer-la més sostenible.

 
Comentaris

Destaquem