Volpelleres es sostenibilitza

Últimament hem vist al nostre barri dos canvis significatius en aquest sentit

El temps no s'atura, i si volem deixar als nostres fills un món millor on viure, hem d'apostar per la sostenibilitat. Sant Cugat ho està fent, i tot i que causa molèsties al principi, creiem que és imprescindible adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Aquestes mesures causen situacions difícils. Rotondes col·lapsades, mals de cap a les hores punta, les pulsacions a mil per no veure l'hora d'arribar a la feina, etc. Vivim a un ritme que fa por. No ens aturem per res i, quan ens canvien algun element de la nostra rutina, ens genera un estrès que no ajuda.

No obstant això, la vida dona avisos i és quan un s'adona que és millor aturar-se, respirar, mirar als ulls de les persones que ens envolten i ens estimen i prendre's-ho amb calma. Siguem honestos: normalment, no hi ha res tant important que justifiqui un augment de revolucions.

Últimament hem vist al nostre barri dos canvis significatius en aquest sentit. D'una banda, el famós carril bici, que potser no ha entrat amb bon peu i que és possible que calgui fer algun reajustament per tal que pugui conviure en harmonia amb el cotxe. I d'una altra, el servei de lloguer de patinets elèctrics, que ha fet que veiem els primers valents en arribar a l'escola o a la feina amb aquest nou mitjà de transport.

És cert que el període de transició serà difícil. També que la nostra dependència al cotxe ara mateix és molt forta. Però creiem que l'aposta del barri per la mobilitat sostenible és tant convenient com beneficiosa. Val la pena l'esforç inicial per tenir un aire encara més net, que ens permeti viure Volpelleres amb una qualitat de vida millor.

Lucas Moreno Sanz. Secretari de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres (@Volpelleres)

 
Comentaris

Destaquem