Xarxes amb valor social

És una paradoxa tot plegat que una eina sense ànima es converteixi en un grup de treball on tots/es tenen un espai garantit, on tothom pot trobar el seu lloc

Ser moderador/a d'un grup de Facebook no sembla a priori massa complicat, de fet és relativament senzill si guardes les normes més elementals de convivència; evitar enfrontaments directes i buits de continguts, no saturar als membres amb notícies o incentivar a la participació activa, són regles bàsiques de creixement que el fa retro alimentar-se, això no treu però, que sigui una tasca exigent quant a temps i de vegades criticada per intentar esdevenir el més neutre possible.

Però el Grup Barri Sant Francesc-Monestir ha mutat a alguna cosa més; ens ajudem, ens queixem, ens felicitem, però molt per sobre de tot això ens hem descobert. Abans, aquells que ens creuàvem sense mirar-nos, ens hem fet còmplices i a poc a poc i després de dos anys hem aconseguit establir un grup de cohesió social que participa activament a tots els àmbits, només cal esmentar l'assistència a la nostra Festa Major que es va celebrar aquest mes d'octubre, molt participativa i inclusiva.

És una paradoxa tot plegat que una eina sense ànima es converteixi en un grup de treball on tots/es tenen un espai garantit, on tothom pot trobar el seu lloc. Som més de 1400 i per endavant un munt d'idees per engegar, propostes a definir i ganes de seguir augmentant la participació dels veïns/es. Ningú diu que sigui fàcil, però allò que no costa mai es pot valorar de la mateixa forma i d'allò que no lluites mai pots sentir-te orgullós. No ens importa tant el nombre de membres com que darrere d'un perfil sempre hi ha una història, ara ens toca fer un camí plegats, a veure de què som capaços i no negaré que el projecte esdevé il·lusionant. Si ets del barri... T'apuntes?

 
Comentaris

Destaquem