Actualitat sardanista

El compositor i musicòleg Lluís Albert ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2019

El compositor i musicòleg Lluís Albert ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2019. D’aquesta manera, un nou autor sardanista rebrà una de les més altes distincions de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest guardó se li ha concedit per “la seva valuosa contribució a la cultura musical i literària del país... És deixeble directe de Joaquim Serra, de qui va actualitzar el cèlebre Tractat d’instrumentació per a cobla. Nebot i fillol de Caterina Albert, és fundador i dipositari del Museu-Arxiu Víctor Català i ha contribuït molt notablement a la difusió de la bibliografia de l’escriptora.”

 

El 2001 l’Obra del Ballet Popular el va premiar per la publicació del Nou tractat pràctic d’instrumentació per a cobla. Té més de 80 sardanes compostes, però també nadales, concerts per a instrument solista, diverses cançons i harmonitzacions. També és autor de diversos estudis i articles sobre la seva tieta, l’escriptora Caterina Albert, coneguda com a Víctor Català.

  • Ballada

Aquest dissabte dia 11 de maig us esperem a la plaça Octavià. Tenim ballada a 2/4 de 7 de la tarda. Vindrà la cobla la Principal del Llobregat.
 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?