Tots som professors d’El Palau

Manifestació El Palau FOTO: Cedida
Tots som professors d’El Palau

Manifestació El Palau FOTO: Cedida

Només que una generació creixi en llibertat no hi haurà marxa enrere, deien els mestres de la II República. La repressió sagnant dels revoltats va estroncar el desig. Però ara, a Catalunya, ho hem aconseguit: hem fet créixer una generació en llibertat! Per això no hi ha marxa enrere.

 

Un sistema educatiu bastit a partir de l’entusiasme i vocació dels docents, sovint amb medis precaris i mal pagats, però amb una professionalitat altament qualificada que ha permès superar totes les dificultats. Tenim un cos docent magnífic, del qual els professors d’El Palau en són el millor exemple. Van fer allò que pedagògicament havien de fer i ho van fer amb una excel·lent professionalitat.

 

Els polítics unionistes d’ací i d’allà, compradors de màsters, que voldrien una educació falangista basada en el una, grande y libre no suporten trobar-se amb una educació forjadora de ciutadans lliures. Tots som docents d’El Palau! Contribuïm, doncs, a fer una societat més lliure, més justa i més democràtica. Endavant República!

 

Francesc Salvador

 Comentaris