Volem jutges catalans!

Fa uns anys es va fer la campanya de “Volem bisbes catalans!” Els bisbes havien esdevingut la mà dreta de la dictadura franquista i s’havien fet còmplices de la repressió del poble català. El missatge evangèlic, ni volien, ni el podien entendre; sinó que només eren un instrument al servei de l’estat feixista que els alimentava. Calia, llavors, uns bisbes del poble i per al poble.

Ara, els jutges són gairebé tots forasters, sense entendre ni voler entendre la gent a la qual se suposen serveixen; ans al contrari són al servei de l’estat que els paga el sou. Si cal escollir entre l’estat i el poble català, escullen aquell que els dóna menjar. Perquè ens tractin de manera imparcial els catalans necessitem una administració de justícia pròpia.

Només la República catalana, com un estat independent, pot garantir una administració de justícia que tracti tots els ciutadans de Catalunya per igual, pensin com pensin i tinguin la ideologia que tinguin. Per democràcia i dignitat, volem jutges catalans! Endavant República!

Francesc Salvador
Cristòfor Colom, 24
santcugat@assemblea.cat

 
Comentaris

Destaquem