Aprendre idiomes des de petits

Acadèmicament, a partir dels tres o quatre anys, quan encara estan aprenent la seva pròpia llengua materna, és possible començar amb un segon idioma

Gairebé tots els educadors comparteixen la mateixa idea, com més aviat es comenci a estudiar una llengua, més fàcil i ràpid serà. La capacitat del cervell humà per aprendre té més potencial els primers anys de vida, tant per a la llengua materna com per a un segon idioma.

Si algun dels pares parla un altre idioma diferent del català, és molt bona idea anar dient als nens paraules en aquella altra llengua. Acadèmicament, a partir dels tres o quatre anys, quan encara estan aprenent la seva pròpia llengua materna, és possible començar amb un segon idioma.

Els dos idiomes s’aprenen de forma independent, s’organitzen en dues parts diferents en el seu cervell, i no es construeix un idioma a partir d’un altre, com passa quan aprenem de grans.

Un altre punt a favor és que els nens ofereixen menor resistència a comprendre missatges senzills i repetir-los. Però ha de ser com un joc per a ells, divertit, que els desperti curiositat i els faci gaudir. Jocs, cançons, contes, pel·lícules infantils en l’idioma que s’aprèn, activitats educatives, excursions, viatges, i molta part oral.

Els nens que aprenen un idioma des de petits acostumen a ser més creatius i a tenir bons resultats escolars.

 
Comentaris

Destaquem