Beneficis de l’oli d’ametlles

Són un producte molt beneficiós per a la salut i bellesa de la pell

De color groc molt pàl·lid, l’oli d’ametlles dolces posseeix propietats nutritives, hidratants i suavitzants. A més, en ser un oli riquíssim en àcids grassos insaturats i poliinsaturats, contribueix a reforçar les membranes cel·lulars de l’epidermis i això fa que sigui molt beneficiós per a la salut i bellesa de la pell.

Aquest oli vegetal conté vitamines del grup B, que contribueixen a la retenció de l’aigua de la pell i ajuden a prevenir la sequedat i la deshidratació. També conté vitamina D que augmenta la protecció de la pell enfront d’agents externs.

A escala facial, l’oli d’ametlles dolces està present en molts netejadors facials perquè ajuda a eliminar les impureses i a deixar un cutis net, fresc i molt més juvenil.

També el trobem en la formulació de cremes per al rostre, perquè atenua les arrugues i és especialment actiu contra les ulleres i les bosses. A més, és molt emprat en cosmètics destinats a tractar l’acne i acabar amb els punts negres o pell grassa. En cremes corporals hidratants, calma i repara fins i tot les petites esquerdes que es formen a les pells molt seques. A més, és ideal durant l’embaràs –per a evitar les estries–, i la lactància o com a hidratant per a la pell del nounat.

Pel que respecta als cabells, enforteix els que tenen tendència a ser secs i febles, i afavoreix la desaparició d’escates del cuir cabellut.

En l’àmbit dermatològic, és també molt efectiu per a tractar afeccions com la psoriasi i la dermatitis, perquè calma la picor quan sol haver-hi problemes d’erupcions cutànies, i ajuda a alleujar la irritació.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?