Escoles i estils de Ioga

Un exercici que beneficia físicament i mentalment

El ioga és un exercici per mantenir un adequat estat de salut i una imatge perfecta. Els beneficis d’aquesta pràctica són variats i depenen de quin tipus de ioga es realitzi.

I és que existeixen diferents escoles que incideixen en aspectes concrets de l’exercici, especificant d’aquesta forma el benefici concret que es vol aconseguir. En aquest sentit tenim estils més meditatius i suaus i altres més atlètics i divertits.

Per exemple, el Hatha Ioga es caracteritza per ser el ioga de la força i l’energia. La durada d’una classe és d’una hora i mitja aproximadament i comença sempre amb una mateixa rutina que és coneguda com la salutació al sol. Aquesta és una rutina d’escalfament, que dóna pas a la pràctica de les postures, conegudes com asana.

Les respiracions, conegudes com pranayamas, tenen com a objectiu augmentar el nostre nivell d’energia i aconseguir uns nivells elevats de relaxació que comportin que la nostra ment descansi de l’activitat mental a la qual ens sotmet la vida diària.

Entre els principals beneficis del ioga Hatha destaca l’augment de la força, la flexibilitat i la tonificació dels músculs juntament amb l’estimulació del metabolisme.

 
Comentaris

Destaquem