Les abelles i el món de la bellesa

Aquests insectes són una font de cosmètica natural

El 20 de maig hem celebrat el Dia Mundial de les Abelles. Una data molt assenyalada des del punt de vista beauty, si tenim en compte els nombrosos beneficis de l’api cosmètica per a la pell. Ens estem referint, és clar, a tots els productes cosmètics els ingredients dels quals deriven del treball de les abelles, com la mel, la cera, el pròpolis, la gelea reial o el verí d’abella o apixotina.

  • Verí d’abella, el Botox natural

Fa un parell d’anys el verí d’abella es convertia en l’ingredient cosmètic de moda després que l’actriu Gwyneth Paltrow parlés de les seves sorprenents propietats antiedat. Però també la duquessa de Cambridge, Kate Middleton, el va fer servir en les seves noces amb el príncep Guillem, el 2011, amb fantàstics resultats.

Alguns estudis han demostrat que el verí de les abelles és capaç d’estimular la producció de col·lagen a la pell i de mantenir la seva elasticitat. A més, aconsegueix un efecte de relaxació muscular similar al de la toxina botulínica, que disminueix les arrugues d’expressió.

  • Mel

Destaca per les seves propietats nutritives, calmants i suavitzants. Al llarg dels segles ha hidratat i consentit les pells més seques i sensibles. També és antioxidant i antiinflamatòria.

  • Gelea Reial

L’aliment de l’abella reina és ric en vitamines, sucres i aminoàcids que protegeixen i estimulen la mitocòndria per reforçar la renovació cel·lular. Revitalitza la pell, la nodreix i la rejoveneix.

  • Cera d’abella

Conté àcids grassos compatibles amb la pell que li aporten una gran elasticitat. La seva acció cicatritzant contribueix a reparar la pell. És part essencial dels labials, als quals aporta nutrició.

  • Pròpolis

Sorgeix de la barreja de la resina de les plantes, el pol·len i la saliva de les abelles. És un magnífic antibiòtic natural i té un gran poder antioxidant que combat els radicals lliures.

 
Comentaris

Destaquem