Tofu, la carn dels vegetarians

El tofu és també ric en àcids greixosos no saturats, que resulten beneficiosos per a la salut

El tofu és un preparat oriental que inclou entre els seus components la llavor de la soja, aigua i coagulant. El tofu, per textura, vindria a ser un formatge fresc, però de soja. Fa milers d’anys que es consumeix però la coneixença aquí és relativament recent. Es tracta d’un producte baix en calories, ric en proteïnes i de poc greix. També és ric en ferro i pot comptar amb alts continguts en calci. Per la seva composició, no conté cap component derivat animal. Tot és vegetal.

Per les seves qualitats nutricionals, el tofu és un aliment indispensable en dietes vegetarianes, però cada vegada més és un producte que s’està introduint en qualsevol tipus d’alimentació i també per a les persones que volen fer una mica de règim. L’aportació proteica del tofu és d’alta qualitat, comparable a la de la carn.

El tofu és també ric en àcids greixosos no saturats, que resulten beneficiosos per a la salut. A més, no conté colesterol i l’índex de greixos saturats és baix.

Pel que fa a les calories, per 100 grams d’aquest aliment, l’aportació calòrica és de 160 calories. Es pot cuinar de diverses maneres: a la planxa, fregit, al forn, arrebossat i es poden fer diverses receptes com canelons, bunyols, truita... Podrem trobar tofu a les botigues d’aliments ecològics.

 
Comentaris

Destaquem