A teló obert. "El retaule del Flautista"

Dimecres, 10 de Juliol de 20:00 a 21:30

Dimecres, 10 de juliol, A teló obert, amb el "El retaule del Flautista", de Jordi Teixidor, a l'Amfiteatre dels Jardins del Vallès.

Teatre a l'Ombra presenta enguany dins del cicle "A teló obert" l'espectacle "El retaule del flautista", de Jordi Teixidor. L'espectacle compta amb una vintena d'actors i actrius, la direcció de Jaume Casas i música interpretada en directe per una formació de cambra. 

Activitat gratuïta, amb taquilla inversa (donatiu voluntari).

"El retaule del flautista" és una farsa i sàtira política sobre el caciquisme i la corrupció municipal i una crítica al poder polític, eclesiàstic i militar. En l'àmbit ideològic, el text mostra amb tota claredat com el funcionament del mecanisme de la corrupció persegueix el bé personal i privat abans que el bé comú, fet que perdura al llarg de les dècades.

Sinopsi

A l'edat mitjana a Pimburg, una plaga de rates enfronta els vilatans amb l'Ajuntament. Els seus regidors no acullen inicialment la queixa popular, però quan es veuen afectats per la plaga, acorden sol·licitar un emprèstit que carregarà sobre el pressupost municipal per pagar una solució molt costosa que ofereixen els gremis d'apotecaris i manyans. Recollint la tradició d'un conte popular, el flautista d'Hamelin es presenta com a solució, atès que amb la seva música podria alliberar el poble de la plaga a un preu molt mòdic. Aquesta solució troba l'oposició dels gremis, que veuen perillar el seu negoci, i de l'Església que acusa el flautista de ser un bruixot i d'estar sota la influència del dimoni. La burgmestra, favorable a la solució més econòmica, es veu impotent i ha de restablir per la força l'ordre a Pimburg. El flautista fuig, facilitant que s'apliqui la solució que proposen els gremis. La consegüent distribució de rateres afavoreix els barris dels regidors, en detriment dels barris populars, tot i que les despeses de l'emprèstit per fer front a la seva compra, es repercutiran per igual entre tothom.

"El retaule del flautista" és la millor representació i mostra del teatre èpic i brechtià en català.

El mateix espectacle a 3 espais diferents (8, 10 i 12 de juliol, al Claustre, l'Amfiteatre dels Jardins el Vallès, i la sala UREF, respectivament).

Fitxa de l'activitat:

Activitat: A teló obert. "El retaule del Flautista", de Jordi Teixidor

Dia i hora: 10 de juliol a les 20 hores

Lloc: Amfiteatre dels Jardins del Vallès

Preu: Taquilla inversa

Organitza: Teatre a l'Ombra

Col·labora: Ajuntament de Sant Cugat

Dades Activitat

Data: Dimecres, 10 de Juliol de 20:00 a 21:30

Preu: A consultar

Organitza: Teatre a l'Ombra, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat

Afegeix-ho al calendari
 
Destaquem