SANT JORDI: Ruta d’art Barri del Monestir

Dissabte, 17 d'Abril de 18:00 a 20:00

El Barri del Monestir és el primer eixample que té l’actual ciutat, amb construccions de cases de més de dos-cents anys.

El recorregut començarà a l’avinguda de Cerdanyola al lloc on hi ha el mural pintat l’any 2004 per l’artista Sergi Barnils en una de les cases d’estiueig de principis del segle XX, que encara es conserva. L’eix principal de l’eixample, rebé el nom de carretera de Cerdanyola. 

Seguidament s’anirà al Passeig de la Torre Blanca per visitar la renglera de cases esgraonades, construïdes l’any 1923. Després es caminarà per la ruta dels tres Monestirs: Sant Cugat - Sant Llorenç del Munt – Montserrat, coneguda com a Camí dels Monjos. Seguirem pel Camí de Sant Jaume –tram Sant Cugat-. 

El camí internacional de Sant Jaume travessa tot Catalunya. Un dels trams de la variant que va de Barcelona al Monestir de Montserrat passa per Sant Cugat, camí senyalitzat amb marques blanques i vermelles.

El carrer de la Creu coincideix amb l'antic camí cap a  Montcada passant per Cerdanyola. La seva edificació comença just després de l'exclaustració del Monestir, l'any 1836.  

Tot seguit, es visita el carrer de Montserrat amb les seves cases de senzilla construcció del 1901, i finalment es visita l’exposició de Domènec Fita a la Galeria Canals del carrer de La Creu, 24, en una casa de poble de l’any 1940.

Cal inscriure’s a: galeriacanals@canals-art.com 

Lloc: Trobada de grup a l’avinguda de Cerdanyola, n. 33 de Sant Cugat

Dades Activitat

Data: Dissabte, 17 d'Abril de 18:00 a 20:00

Preu: Gratuït

Organitza: Canals-Galeria d’Art

Afegeix-ho al calendari
 
Destaquem