6 podis del Club Muntanyenc Sant Cugat al Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-18

El club santcugatenc va ser el club amb més podis de tot el campionat, amb un total d'1 or, 2 plates i 3 bronzes, a més d'aconseguir acaba com el segon millor classificat amb 47 punts

El Club Muntanyenc Sant Cugat va assolir 6 medalles durant el Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-18 en pista coberta, disputat a València entre el 7 i 8 de març. Dels 9 atletes que van participar, el club va aconseguir 1 or, gràcies a la perxista Clara Fernández, 2 plates i 3 bronzes. A més, els santcugatencs van finalitzar com el 2n millor club de tota la competició, dels més de 150 clubs que van participar.

Una vegada més, Clara Fernández va demostrar dominar la modalitat de perxa, després d'adjudicar-se la prova amb un salt de 3.85 metres, després de fallar els tres intents en el 3.90. D'altra banda, la seva companya de club Nerea Pérez assolia la plata, amb un salt de 3.80 i arribant a la mínima marca pel Campionat d'Europa sub-18, disputat a Rímini (Itàlia) al juliol.

El triple salt també va donar bons resultats als santcugatencs, ja que Andrey Lavila finalitzava 2n, a 3 cm del líder (Dario Ferrandiz, 14.80), amb un salt de 14.77 i amb marca mínima pel Campionat d'Europa sub-18, mentre que Marc Sala assolia el bronze, amb un salt de 14.40.

Finalment, Víctor Velasco assolia la seva primera medalla en un estatal (bronze) en la modalitat de salt de longitud, en la seva primera compareixença en el Campionat d'Espanya, amb un salt de 6.78 (3 centímetres més que el 4t) i el fondista José González acabava també tercer en els 1.500 metres amb un temps de 4:08:01.

Amb tot, el Club Muntanyenc Sant Cugat va sumar un total de 47 punts gràcies als 6 podis i a la 5a posició d'Andrey Lavila (6.71) i la 6a posició de Marc Sala (6.67), ambdós en salt en longitud, copant la 2a posició pel que fa a clubs, només superat pel Valencia Club Atletisme. A més, el club santcugatenc va ser el club amb més podis de tots (6), per davant del club valencià.

Per a Toni Corgos, director tècnic esportiu de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat: "Ha sigut tot un èxit. És una de les millors promocions que hem tingut mai i és una mostra que el model que hem adoptat està donant els seus fruits".

Altres èxits santcugatencs a Catalunya

D'altra banda, el Club Muntanyenc Sant Cugat va assolir dos ors al Campionat de Catalunya sub-20, ambdós gràcies a Anna Monsó. L'atleta va guanyar la prova dels 60 metres amb un temps de 7.73 i va triomfar en els 200 metres amb un temps de 24.95.

Finalment, en el Campionat de Catalunya sub-16, el club santcugatenc va assolir 6 medalles més: Elda Romeva va fer or en el triple salt (11.35) i plata en els 300 metres, amb un temps de 41.12; Antoni González es va endur l'or en el salt d'alçada amb una marca de 1.75 metres, Mathios Rodríguez firmava una plata en el salt de llargada amb una marca de 6.16 metres; Martina Zunino donava la sorpresa al triple salt amb un meritori bronze (10.97) i per acabar, l'equip de relleus del 4x300, format per Matios Rodríguez, Aleix Fuchs, Isaias Artigas i Bernat Parra, es penjaven el bronze amb un temps de 2:36,42. "Ha estat un dels millors caps de setmana que jo recordo", sentència Toni Corgos.