Les activitats esportives més destacades de Sant Cugat

Els actes esportius més destacats d’aquesta temporada 2019-2020

Sant Cugat del Vallès és una ciutat referent a Catalunya en el model poliesportiu i en gaudir dels primers equips dels clubs -vuit en total- en les dues màximes categories estatals. Però també ho és en la quantitat i qualitat d’activitats esportives que els clubs i l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET), organitzen durant la temporada esportiva, de setembre a juliol -onze mesos-, sense tenir en compte els partits federats del cap de setmana. Segons dades de l’Ajuntament, en el curs anterior, el 2018-2019, es van organitzar 283 activitats esportives.

Quaranta clubs en actiu

Tot i que el registre municipal de clubs i entitats esportives de l’Ajuntament inclou un total de 68 associacions, la realitat és que són una quarantena les que estan en actiu.

El pàdel i l’atletisme

Els esports amb més nombre de campionats a Sant Cugat són el pàdel i les curses atlètiques. De pàdel, hi ha un munt de torneigs, la majoria de caràcter popular, però també s’organitzen un Super Gran Slam, al Club Esportiu Valldoreix, i un Gran Slam, al Junior FC. Sant Cugat és un municipi que organitza nou curses, algunes d’importants com el Cros, la Mitja Marató i la Cursa DiR - Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, el Club Voleibol Sant Cugat podria sol·licitar durant la temporada l’organització d’un Campionat de Catalunya o d’Espanya de Clubs; el Club de Rugby Sant Cugat, algun estatal, i el Patí Hoquei Club sant Cugat, un català o un Campionat de Barcelona.

Ni tenis ni Volta Ciclista

Respecte a la campanya 2018-2019, es deixarà de fer el torneig internacional de tenis ITF, del que el Club Tennis Natació Sant Cugat n’havia organitzat catorze edicions, i la Volta Ciclista a Catalunya, amb sortida (2018) i arribada (2019) a Sant Cugat. Després de nou edicions, la Sant Silvestre Barcelonesa Sant Cugat, també coneguda com la Sant Silvestre de Sant Cugat, ja no es farà més. Els organitzadors la faran el 29 de desembre a Badalona. Però el Club Muntanyenc Sant Cugat ha presentat una cursa a l’Ajuntament perquè no es deixi de fer el 31 de desembre. L’Ajuntament està estudiant la proposta.

Els actes més destacats de l'any

16è internacional de voleibol base - Del 19 al 22 de setembre

En el 16è Torneig Internacional de Voleibol Base Femení Ciutat de Sant Cugat - Miquel Martínez, que va organitzar el DSV CV Sant Cugat, hi van participar unes 600 jugadores de 48 equips, en les categories juvenil, cadet i infantil. Es va desenvolupar als pavellons 1 i 3 de la ZEM Rambla del Celler i als pavellons municipals de Valldoreix i la Floresta, amb tres clubs europeus de França, Itàlia i Eslovènia.

Cursa DIR -  Mossos d’Esquadra - 20 d’octubre

 

La Cursa DiR - Mossos d’Esquadra es correrà, un any més, en les disciplines de 5 i 10 quilòmetres, pels espais més emblemàtics de la ciutat. La gran novetat d’aquesta onzena edició és que la prova de 10 quilòmetres serà Campionat de Catalunya de la distància. El 2018 hi van participar 1.593 atletes. D’altra banda, la Cursa DiR Kids Sant Cugat es farà el dissabte 19 d’octubre, als voltants del club DiR Sant Cugat.

21è Cros Ciutat de Sant Cugat - 10 de novembre

El Cros Ciutat de Sant Cugat, l’activitat esportiva anual que arrossega més participants (el 2018, 3.968 atletes), podria celebrar-se el 24 de novembre, conseqüència de les eleccions generals del 10 de novembre. Aquesta prova escolar, classificatòria per la Final Nacional dels Jocs Escolars, l’organitza l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET), de les categories prebenjamí a sénior.

5è internacional de futbol sala - Del 27 al 29 de desembre

El 5è Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat de futbol sala, del FS Sant Cugat, es jugarà de la categoria prebenjamí a infantil. Un any més, els protagonistes seran els clubs estrangers. El 2018 hi van jugar 600 jugadors (26 clubs i 57 equips), de clubs de França, Hongria, Anglaterra i San Francisco, i de Catalunya i Espanya. La inscripció anirà íntegrament, un any més, a una acció solidària.

Torneig Solidari Vicente Ferrer - 21 i 22 de febrer

El 7è Torneig Solidari Vicente Ferrer - Sant Cugat FC de futbol 7 és un campionat de futbol base (en les categories prebenjamí, benjamí i aleví) de primer nivell en què hi participen alguns dels millors clubs formatius de Catalunya, com el FC Barcelona o el RCD Espanyol. La recaptació del torneig serveix per finançar una part del viatge dels entrenadors al Campus Sant Cugat a l’Índia.

Torneig escoles de rugbi Jon Reca - 29 de febrer

El Torneig d’Escoles de Rugbi Jon Reca, que el 2020 celebrarà la seva sisena edició, és una competició formativa que es juga en sub-8, sub-10 i sub-12 i en les categories de rendiment i promoció. Jon Reca és l’entrenador que va fixar el model de joc del Club de Rugby Sant Cugat, entitat organitzadora d’aquest campionat amb clubs catalans i espanyols.

36a Mitja Marató de Sant Cugat - 29 de març

La 36a Mitja Marató de Sant Cugat l’organitzen el Club Muntanyenc Sant Cugat i l’Ajuntament. A banda de la mitja marató (21,097 km), també hi haurà la cursa del Terç (7 km), en un circuit que és el mateix de l’última edició. El 31 de març del 2019, que també va ser Campionat d’Espanya de Mitja Marató, hi van córrer 1.144 participants. També ha estat seu del Campionat de Catalunya en diverses edicions.

Cursa orientació escolar - 29 de març

La 22a edició de la Cursa d’Orientació Escolar de Sant Cugat tindrà lloc en les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Aquesta prova l’organitza l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET), amb la col·laboració del CE Senglar Orientació Sant Cugat. En l’edició d’aquest 2019 hi van competir 603 nois i noies, al Parc Central i al Turó de Can Mates.

Eurohockey trophy women - Del 10 al 13 d’abril

L’EuroHockey Trophy Women 2020, segona màxima categoria europea d’hoquei sobre herba femení, es jugarà al Junior FC.  L’equip local jugarà en el grup A, amb l’HC Loreto d’Irlanda, el Dinamo-Giproniiaviaprom de Rússia i el Lille MHC de França. L’altre grup el formaran el Royal Racing Club de Bruxelles (Bèlgica), l’HC Holcombe (Anglaterra), el Royal Antwerp HC (Bèlgica) i l’HC Victorya Smolevichi (Bielorússia).

internacional d’hoquei herba - Del 10 al 13 d’abril

El Junior FC organitzarà, del 10 al 13 d’abril, coincidint amb L’EuroHockey Trophy Women, un torneig internacional d’hoquei sobre herba en categoria cadet masculí i femení, amb clubs europeus, estatals i catalans. D’altra banda, de l’11 al 13 d’octubre del 2019, el club muntarà el Torneig Preseason, un campionat d’hoquei sobre herba en les categories benjamí, aleví i infantil.

14è World Tennis Tour Valldoreix - Del 12 al 18 de maig

El 14è World Tennis Tour Vila de Valldoreix es jugarà al Club Esportiu Valldoreix, que repartirà 15.000 dòlars en premis en metàl·lic. Es tracta d’un torneig internacional, amb jugadors de moltes nacionalitats diferents, que té com a objectiu que les joves promeses del tenis mundial puguin fer el pas, a través d’aquests torneigs, al tennis professional.

Mundials de paràlisi cerebral - Del 25 de juny al 9 de juliol

Sant Cugat acollirà el Campionat del Món B masculí (Nation  Championship) i el Campionat del Món B femení de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral. La competició internacional l’organitzarà la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que presideix el santcugatenc Carles Muñoz. a la ZEM Jaume Tubau i al Camp Municipal de Futbol de Can Magí.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?