Andrea de la Torre guanya els Jocs Mediterranis amb la selecció espanyola d'handbol

La portera del KH-7 BM Granollers ha assegurat que "hem passat a la història. És un èxit per l'esport femení estatal"

La portera d'handbol de Sant Cugat, Andrea de la Torre Pérez, s'ha adjudicat, per primera vegada, els Jocs Mediterranis, que s'han fet a Tarragona. Ho ha fet amb la selecció espanyola absoluta, del 23 al 30 de juny. En la final, Espanya ha superat (27-23) a Montenegro, i en semifinals ha derrotat (28-24) a Macedònia. Abans, en el grup A, ha guanyat Eslovènia, Grècia, Portugal i Itàlia. Per tant, s'ha imposat en els sis partits que ha disputat.

De la Torre ha explicat que "el fet de poder estar allà és una experiència increïble. Estic molt contenta. L'objectiu era aconseguir una medalla i ho hem aconseguit. Hem passat a la història. És un èxit per l'esport femení estatal".

La temporada del retorn a l'handbol

Després d'anunciar una pausa en la seva carrera esportiva a finals de la temporada 2015-2016, Andrea de la Torre ha tornat aquesta campanya 2017-2018 a les pistes d'handbol, i ho ha seguit fent defensant la porteria del KH-7 BM Granollers, equip que milita a la màxima categoria de l'handbol estatal, la Divisió d'Honor Femenina. La portera de Valldoreix ha acabat 8a a la lliga de 14 equips, amb un balanç de 12 victòries, 2 empats i 12 derrotes. La segona capitana del KH-7 BM Granollers ha guanyat la Supercopa de Catalunya, contra l'Associació Lleidatana, i ha jugat la Copa de la Reina. De la Torre iniciarà la pretemporada amb el seu club, després de renovar, el pròxim 1 d'agost.

Amb la selecció espanyola juvenil, Andrea de la Torre ha estat subcampiona d'Europa el 2007 i campiona dels Jocs Mediterranis el 2008. Amb la selecció catalana cadet, la valldoreixenca va ser subcampiona d'Espanya el 2005. També ha defensat la selecció catalana juvenil i absoluta.

Els seus inicis, a Valldoreix

De la Torre es va iniciar a l'handbol als 8 anys, jugant a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, on hi va jugar de 3r a 6è de primària. Després ho va fer dues temporades al Centre Obert Sant Cugat, dues més al BM La Roca i cinc a l'Handbol Esportiu Castelldefels (2 de juvenil i 3 de sènior). Abans d'incorporar-se al KH-7 BM Granollers, on hi juga des de fa 7 temporades, va jugar uns mesos al CH Valldoreix. Mentre jugava al BM La Roca i a l'Handbol Esportiu Castelldefels va estar 3 temporades en el centre de tecnificació d'Amposta.

Andrea de la Torre, que és de Valldoreix però que des de fa 5 anys viu a Granollers, és graduada en CAFE i educadora física especialista en discapacitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem