Ari Priante defensarà la samarreta d'Espanya en l'Europeu de voleibol

Amb només 17 anys, la jugadora del juvenil del DSV CV Sant Cugat i concentrada permanentment a Sòria jugarà el campionat continental amb la selecció absoluta d'Espanya

La jugadora santcugatenca, Ariadna Priante, jugarà amb el combinat espanyol de voleibol el Campionat d'Europa, després que la selecció estigués absenta 6 anys del campionat continental. Procedent del juvenil del DSV Club Voleibol Sant Cugat, i amb només 17 anys, la jugadora ha estat una de les 14 escollides per Pascual Saurín per defensar la samarreta d'Espanya durant el torneig.

Disputat a diferents punts del continent, durant el divendres 23 d'agost fins al diumenge 8 de setembre, Espanya jugarà la fase de grups a Bratislava (Eslovàquia), enquadrada en el grup D. Amb això, els rivals del combinat nacional seran Suïssa, Alemanya, Bielorússia, Rússia i l'amfitriona Eslovàquia, amb qui Espanya debutarà el divendres 23 d'agost a partir de les 20 hores. Amb això, els 4 primers classificats assoliran un bitllet per als vuitens de final.

Per a la jove jugadora santcugatenca, aquesta convocatòria representa assolir un dels seus objectius: "Poder jugar amb la selecció nacional absoluta és una recompensa al meu treball i als meus entrenaments". A més, Ari Priante té clar el seu rol a l'equip: "No he de pretendre aportar coses que no sé fer. Tot el contrari, si estic aquí és per aportar allò que se'm dona bé. Amb això, nosaltres anem a fer el nostre joc sabent quan podem guanyar, però alhora sent conscients".

 


Concentrada amb Espanya des de juny


La jugadora es va incorporar als entrenaments de la selecció absoluta durant el mes de juny, moment en el qual el combinat es trobava a Boiro (Galícia). En aquella estada, l'equip femení va disputar 2 enfrontaments davant Hongria, amb 1 victòria i 1 derrota, en el que va ser el debut d'Ari Priante amb Espanya, un debut que ella mateixa el defineix "amb molts nervis".

Posteriorment, l'equip es va desplaçar a Portugal per a continuar amb la dinàmica d'entrenaments. A més, allà van disputar 3 partits vers Portugal, dels quals van vèncer 2, on la col·locadora santcugatenca va jugar de titular a causa de la lesió de Majo Corrales. "Durant els partits amistosos, el nostre objectiu no era guanyar, sinó donar més i fer coses noves", apunta Ari Priante.

Després d'aquesta estança a Portugal, l'equip va retornar a Guadalajara abans de viatjar a Hongria per a disputar la Siberian Cup. En el torneig, l'equip va competir davant França, Grècia, Eslovènia i Hongria, i, tot i finalitzar en la darrera posició, van vèncer a les franceses, equip que s'imposaria finalment en el campionat. "Tot i quedar últimes, vam tenir molt bones sensacions que ens ajudaran durant l'Europeu".

Amb tot, la jugadora, encara juvenil, valora molt positivament aquests entrenaments abans d'iniciar el Campionat d'Europa. "He guanyat molta experiència i he après molt de les meves companyes dins de la pista".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem